5 multimedijskih funkcionalnosti pametnega doma

Kaj vam pride na pamet, ko pomislite na multimedijo? Prava glasba? Zabava? Ali samo ustvarjanje popolnega razpoloženja? Vse to in še več vam danes omogoča tudi pametni dom s svojimi številnimi pametnimi rešitvami.

Preden vam razložimo, kako lahko pametni dom poskrbi tudi za enostavno upravljanje z multimedijo, pa si odgovorimo na vprašanje, kaj sploh menimo pod pojmom multimedija. Kot že ime pove, gre za uporabo različnih vrst medijev v vašem domu, ki so namenjeni zabavi. Mednje uvrščamo televizije, projektorje, igralne konzole in seveda vse avdio naprave.

In kako vam lahko pametni dom pri vsem tem koristi?

1. Glasba v vsaki sobi določa naše razpoloženje

Glasba je pomemben del našega vsakdana in bistveno pri tem je, da pomembno vpliva tudi na naše počutje – pomaga nam, da se sprostimo, napolnimo baterije ali pa se počutimo kot slavna pevska zvezda.

Pametni dom vam omogoča, da lahko zvok in glasbo popeljete prav v vsako sobo vašega doma. Svojo najljubšo glasbo tako lahko predvajate v kateri koli sobi ne glede na želje vseh ostalih članov družine. To pa še ni vse! Določenemu delu dneva lahko prilagodite tudi zvrst glasbe, ki se bo predvajala. Tako si lahko ustvarite jutranje razpoloženje v bolj poskočnem slogu in obdobje pred spanjem, ko se z glasbo lahko popolnoma umirite.

2. Glasba kot budilka, zvonec na vhodih vratih in protivlomni alarm 

Pametni dom je priložnost, da odvržete stran tudi vse svoje budilke, ki običajno samevajo na nočnih omaricah. Namesto tega si lahko sami oblikujete jutranje bujenje, ki vas iz spanca prebudi s pomočjo več prostornih zvočnikov v spalnici.

Kadar na vaših vhodnih vratih pozvoni zvonec, vam pametni dom omogoča, da se njegov zvočni posnetek po meri predvaja po celotnem domu. Če se v tem času že predvaja vaša najljubša glasba, se ta enostavno prekine za čas zvonjenja in se nato nadaljuje.

Tudi za protivlomni alarm si lahko izberete neko glasbeno podlago. Lahko izberete nekaj iz zvrsti težkega metala ali rocka, ki bo morebitne vlomilce zagotovo pregnal iz hiše, ko se bo le-ta začel predvajati iz zvočnikov.

3. Preprosto in priročno upravljanje z video vsebinami

 Podobno kot imate nad glasbo popoln nadzor v svojih rokah, velja tudi za televizijo in druge medije za predvajanje video vsebin. Pametni dom vam tudi na tem področju ponuja številne pametne rešitve.

V različnih video vsebinah lahko uživate kjerkoli v vašem domu, pri tem pa ne motite svojih sostanovalcev. Pametni dom omogoča, da si lahko vsak v svoji sobi izbere svoj najljubši film, oddajo ali dokumentarec. Na pametnih televizijah si lahko ogledate tudi vsebino s svetovnega spleta, YouTube video ali pa enostavno brskate po spletu. Dodatna prednost pri tem je še, da v primeru, ko si vsebin niste ogledali do konca, z gledanjem lahko preprosto nadaljujete v drugi sobi.

Tudi prepoved gledanja televizije, dokler ni na primer narejena domača naloga, še nikoli ni bila tako enostavna. Pametni dom omogoča, da lahko preko mobitela enostavno za nekaj ur preprečite vklop naprave ali pa vnaprej nastavite urnik delovanja.

4. Popoln nadzor na dosegu rok

Podobno kot pri vseh drugih pametnih rešitvah vam tudi na področju multimedije pametni dom zagotavlja popoln nadzor, pa naj se gre za televizijo, zvočnike, avdio nastavitve ali karkoli drugega. To vam omogočajo različni načini upravljanja, kot je na primer nadzor s pomočjo stikal, daljinskega upravljalnika ali pa kar s pomočjo aplikacije na vašem pametnem telefonu.

Pametni dom je torej najboljša rešitev, če se želite posloviti od klubske mizice, polne daljinskih upravljalnikov, saj lahko celotno multimedijo upravljate samo z eno aplikacijo.

5. Ustvarjanje različnih scenarijev

Avtomatizacija multimedije vam omogoča, da si ustvarite različne scenarije glede na vaše razpoloženje. Če ste razpoloženi za filmski večer, potem vam pametni dom omogoča, da zatemnite luči, vklopite televizijo, projektor in zvočnike, z izklopom vašega zvonca na  vhodnih vratih pa preprečite, da bi vas pri tem kdo zmotil. In vse to zgolj z enim pritiskom na gumb!

 

Marsikdo se bo vprašal, zakaj je multimedija za pametni dom tako zelo posebna? Dejstvo je, da so pametne rešitve na področju multimedije glavni krivec, da postane zabava ključni del našega bivanja v pametnem domu. Z njo si ne popestrimo le našega življenja, ampak poskrbimo za sproščeno vzdušje, ki močno vpliva na naše razpoloženje. In kaj je boljšega, kot da za to namesto nas poskrbi naš pametni dom.

 

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja