Najina zgodba o prenovi stare hiše – sodobnost s pridihom nostalgije

Pri prenovi stare hiše se zgodovina velikokrat prepleta za modernostjo in z inovativnimi tehnološkimi rešitvami. V želji po ustvarjanju prijetnega in energetsko učinkovitega doma smo se soočili z izzivom združevanja sodobnega bivanja in spoštovanja dediščine.
Julija in Črt sta se odločila za prenovo doma, in sicer v družinski hiši, ki je že dolgo časa potrebovala osvežitev. Zavedala sta se izzivov, ki jih prinaša prenova starega objekta, a sta hkrati sanjala o prostoru, ki bi združeval sodobne trende s pridihom nostalgije. Ključno vodilo je bila sodobnost, vendar ob ohranjanju avtentičnosti doma in učinkovite uporabe energije.

Z raziskovanjem možnosti na trgu sta spoznala, da pametne tehnologije nudijo rešitve, ki so popolno ujemale njune potrebe. Posebno pozornost sta namenila tudi varnosti, zato sta se odločila za celovito zamenjavo elektroinštalacij. Presenetilo ju je, kako prilagodljivi so sodobni sistemi, ki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti doma brez potrebe po kompleksnih posegih.

Kako sta se lotila prenove doma?

Julija: Imela sva priložnost ureditve doma v družinski hiši, ki pa je bila stara in zelo slabo vzdrževana. Imela sva pomisleke, ali jo bova lahko z nekim smiselnim vložkom naredila prijetno za bivanje in energetsko bolj učinkovito. Želela sva si sodobnosti, vendar sva hkrati morala spoštovati značaj stare hiše in njene omejitve.

Črt: Ja, res je. Začela sva raziskovati trg in ugotovila, da nama pri omenjenih potrebah lahko pomagajo pametne tehnologije. Zelo pomembna nama je bila tudi varnost, zato sva se odločila za zamenjavo dotrajanih elektro inštalacij. Presenetilo naju je, da izbran sistem ne zahteva specifičnega ožičenja in zato sva mu bila še bolj naklonjena.

Zakaj sta se odločila za vključitev pametnih tehnologij v vajin dom?

Julija: Črt je bil najprej mnenja, da pametnega doma res ne potrebujeva. Potem, ko sem mu predstavila nekaj praktičnih primerov uporabe in dejstvo, da lahko z avtomatizacijo na dolgi rok precej prihraniva, pa sem dobila njegovo pozornost.

Črt: Priznam, na pametni dom sem na začetku gledal drugače, ker nisem vedel, kako zelo nama lahko izboljša kvaliteto bivanja.

Kaj vama je bilo najbolj pomembno pri izbiri sistema?

Črt: Najbolj naju je prepričala prilagodljivost sistema in enostavnost uporabe. Z aplikacijo lahko nadzorujeva osvetlitev, temperaturo, domofon, varnostne kamere, senčila ter električne naprave.

Julija: Navdušila naju je tudi zanesljivost sistema, ki nama daje občutek varnosti. Moram pa nujno omeniti še dizajn stikalnih elementov, ki v prostoru res naredijo razliko. Pri primerjavi z ostalimi sistemi sva ugotovila še, da izbran sistem omogoča res enostavno kreiranje scenarijev in nastavitev, kar nama je super, da nisva stalno odvisna od izvajalcev. To pa na dolgi rok pomeni prihranek pri samem upravljanju in vzdrževanju sistema.

Kako je potekala montaža pametnega doma?

Julija: Z ekipo Comfort-el smo se pogovorili o najinih potrebah in željah, ki so bile vodilo projekta. Nisva namreč želela nekega zapletenega sistema, ampak samo tisto, kar nama bo res koristilo in bova redno uporabljala. Super nama je bilo, da sva sistem lahko tudi preizkusila v njihovem razstavnem salonu. Ko smo dorekli cilje, je ekipa zasnovala načrt potrebne opreme.

Črt: Zagotovili so tudi zanesljivo ekipo elektroinštalaterjev, ki jih lahko iščeš z lupo. Morava priznati, da so se zares izkazali, kar je v današnjem svetu gradbeništva ogromno vredno. Ekipa Comfort-el je vodila projekt in poskrbela, da je bil strokovno in kvalitetno izpeljan. Kaj več o sami vgradnji pa naslednjič.

S sodobnimi tehnološkimi rešitvami in premišljeno izbiro pametnih sistemov smo uspeli združiti udobje današnjega časa s čarom avtentičnosti. Montaža pametnega doma je bila le del tega procesa, ki je prinesel fizične spremembe v prostoru ter obenem občutek varnosti, udobja in trajnostnega bivanja. Najina izkušnja dokazuje, da lahko prenova stare hiše postane navdihujoča pustolovščina, polna odkritij in novih možnosti. S pogumom in vizijo lahko vsak dom postane pravo zatočišče, ki odraža naše vrednote in življenjski stil.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja