Avtomatizacija doma in prihranek pri dnevnih opravilih

Prihranite 50.000 opravil na leto

Ste kdaj pomislili, kolikokrat na dan pritisnete na stikalo za luč; ali pa kako pogosto ste v dvomih, če ste ob odhodu v službo izklopili vse aparate? Vse to pomnožite s 365 dni v letu in ugotovili boste, da tega ni prav malo. Tu pa je še mnogo drugih bolj ali manj priljubljenih vsakodnevnih opravil, ki vam jih lahko avtomatizacija doma prihrani, s tem pa vam zelo olajša vaše življenje.

Avtomatizacija doma

Avtomatizacija doma naredi življenje bistveno preprostejše

Živimo v svetu, v katerem nas različne pametne naprave obkrožajo na vsakem koraku. Poleg pametnih telefonov so tu še pametne ure, pametni roboti in še marsikaj drugega. Njihov glavni namen je, da nam olajšajo vsakodnevna opravila in nič drugače ni, ko imamo v mislih pametni dom. Bolj kot napreduje tehnologija, preprostejše postaja tudi naše življenje.

Avtomatizacija doma nam tako lahko na zelo preprost način omogoča upravljanje s svetili, senčili, ogrevanjem, multimedijo, video nadzorom in drugimi aparati v domu. Na ta način nam je marsikatero opravilo prihranjeno, kar se hitro pozna na prihranku našega časa:

  • Zjutraj, ko se zbudimo, tako lahko s pametnim domom dvignemo senčila in vklopimo aparat za kavo, mi pa čas izkoristimo za to, da se mirno oblečemo.
  • Ko na vratih zazvoni zvonec, nam video nadzor na vhodnih vratih omogoča, da vidimo, kdo je pred vrati in mu jih odpremo kar na daljavo.
  • Skrb za ogrevanje je s pametnim domom popolnoma odveč, saj pametni termostati omogočajo, da je v posameznem prostoru vedno optimalna temperatura, pri čemer nam ni potrebno neprestano vklapljati ali izklapljati ogrevanja.
  • Zgolj z enim pritiskom v aplikaciji ali na zaslonu lahko vklopimo zalivanje vrta, prižgemo luč na hodniku, vklopimo klimatsko napravo, vklopimo televizor in še marsikaj drugega.

S pametnim domom si ustvarite scenarije po lastnih željah in potrebah

Avtomatizacija doma je v osnovi narejena zato, da postane uporabnikovo življenje čim bolj preprosto in udobno. Omogoča vam, da si ustvarite različne scenarije, pri katerih se aktivira več različnih opravil, ki se lahko zgodijo istočasno.

S scenariji lahko upravljate zelo različno. Za to lahko izberete zgolj en pritisk na stikalo, če ste zdoma, jih lahko aktivirate s pomočjo pametnega telefona, če pa gre za vsakodnevna opravila, ki se tedensko ponavljajo, pa lahko scenarije aktivirate po vnaprej določenem urniku.

Prihrani pri dnevnih opravilih

Možnosti ustvarjanja različnih scenarijev je ogromno. Bistveno pri vsem tem pa je, da si jih ustvarite glede na svoje lastne potrebe in želje. Tako lahko:

  • Zgolj z enim pritiskom na stikalo ob odhodu od doma ugasnete vse aparate, spustite senčila in vklopite alarm.
  • Ko greste spat, istočasno ugasnete luči, spustite senčila, vklopite alarm in aktivirate zalivanje zelenice na vašem vrtu.
  • V vročih poletnih dneh istočasno spustite senčila in vklopite klimatsko napravo ter prezračevanje.
  • Ob prihodu domov izklopite alarm, dvignete senčila in prižgete glasbo.

Avtomatizacija doma = manj skrbi

Avtomatizacija doma oziroma pametni dom pomeni tudi integracijo pametnih naprav v en sistem s centralnim krmiljenjem, kar pomeni, da se lahko na podlagi tipal samodejno odloča, kako bo delovala posamezna naprava. Z nastavitvijo želenih parametrov se vse v hiši zgodi avtomatsko, to pa vam prihrani dodatne skrbi. Če je na primer zunaj vroče, bo centralni sistem samodejno spustil senčila, zaprl okna in vrata ter istočasno vklopil klimo, ki bo poskrbela za optimalno temperaturo v prostoru.

Z avtomatizacijo doma tako lahko marsikatero opravilo opravite kar na daljavo, saj lahko celotno dogajanje spremljate in upravljate iz kjerkoli in kadarkoli, tudi če ste na primer na oddihu na drugem koncu sveta.

Obiščite nas v našem razstavnem salonu in se prepričajte na lastne oči.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja