Pametne hiše zagotovijo nadzor in varnost vašega otroka

Sodobne rešitve pametne hiše med drugim poskrbijo za bolj varno in brezskrbno bivanje. Tudi, ko ste zdoma, vas tovrstni pametni sistemi obvestijo o nepredvidenem dogodku, kot je izliv vode ali uhajanje dima, hkrati pa vas opozorijo na morebitne vsiljivce, ki skušajo vstopiti v vaš dom.

Vse to in še marsikaj drugega pa bistveno pripomore k temu, da so vaši otroci v pametni hiši tudi bolj varni.

Z video nadzornim sistemom pametne hiše do brezskrbnega spremljanja otrok

Video nadzor je poleg senzorjev gibanja in alarmov najboljši varovalni mehanizem pred vlomilci. Običajno ga sestavljajo kamere, ki so nameščene na različnih mestih zunaj ali pa v našem domu, in so povezane v sistem pametnih inštalacij.

S pomočjo zunanje kamere boste lahko kadar koli preverili, kaj se dogaja na vrtu ali pred vašimi vrati, če je le ta nameščena na vhodu. Za otroke je video nadzor pred vhodnimi vrati zelo dobrodošla pametna rešitev, saj v primeru, da vas ni doma, lahko vaši otroci preverijo, kdo stoji pred vrati, vi pa lahko istočasno z osebo tudi komunicirate preko mobilnega telefona.

Če imate nameščen tudi pametni zvonec ali pametne ključavnice, vas lahko vaši otroci pokličejo kar na mobilni telefon in jim na daljavo odprete vrata. Poleg tega, da se boste s tem izognili neprijetnemu izgubljanju ključev, je to odličen način za spremljanje otrok, saj boste vedno vedeli, da so varno prispeli domov iz šole.

Video nadzor pametne hiše

Video nadzor pa ni pomemben samo v okolici vaše pametne hiše, ampak je dobrodošel tudi v posameznih bivalnih prostorih. Če imate kamere nameščene v otroški sobi, boste imeli vedno pod nadzorom igro otrok; če pa imate pri hiši majhnega dojenčka, boste bili v času njegovega spanja zagotovo bolj brez skrbi.

S pametnimi vtičnicami se izognite nepredvidljivim nesrečam

Pametne vtičnice predstavljajo osnovo vsake pametne hiše. Gre za vtičnice, s pomočjo katerih lahko na daljavo upravljate naprave, kot so televizija, luči, in druge aparate, ki so preko pametne vtičnice priklopljeni na električno omrežje.

V primeru, da so vaši otroci sami doma in ste na mobilni telefon obveščeni o uhajanju dima, izlivu vode ali drugi morebitni nevarnosti, lahko s pomočjo mobilnega telefona kar na daljavo izklopite napravo iz katere preti nevarnost. Na ta način bodo vaši otroci varni, vi pa bolj brezskrbni tudi, ko vas ne bo doma.

S pametnimi vtičnicami pa lahko še na drugačen način poskrbite za večjo varnost vaših otrok. Ker vemo, da otroška radovednost ne pozna meja, se lahko majhni otroški prsti hitro znajdejo v eni izmed vtičnic, če le te niso primerno zaščitene. S pomočjo sistema pametnih inštalacij lahko sedaj vtičnice v otroški sobi enostavno izklopite in na ta način preprečite, da bi prišlo do usodnih posledic.

S pomočjo različnih scenarijev ustvarite navidezno prisotnost tudi, ko vas ni doma

Poseben čar pametne hiše je v tem, da si lahko glede na lastne potrebe in želje ustvarimo različne scenarije. Zgolj z enim pritiskom na gumb tako lahko pred spanjem ugasnemo luči, vklopimo alarm in spustimo senčila.

Različni scenariji

S pomočjo sistema pametnih inštalacij si tako lahko ustvarite tudi scenarij navidezne prisotnosti, kar pomeni, da tudi če vas ni doma in so otroci sami, lahko zgolj s prižganimi lučmi ustvarite okoliščine, ki mimoidoče prepričajo o tem, da ste doma. V primeru, da imate otroke, si tako lahko privoščite kakšno urico več zase, ob tem pa s pomočjo video nadzora kadar koli preverite dogajanje v svojem domu.

Obiščite nas v našem razstavnem salonu.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja