Kaj je mobilna aplikacija Bticino MyHome_UP?

Najverjetneje ste že vsi slišali za izraze, kot so pametni dom, pametna hiša ali pa smart home, in ste se spraševali, v čem je sploh bistvo ali smiselnost takšnih domov. Kot že sama beseda pove, gre za avtomatizacijo doma, pri kateri je mogoče električne naprave, kot so na primer luči, ogrevanje ali televizorji, upravljati zgolj z enim pritiskom na gumb ali pa kar na daljavo s pomočjo pametnega telefona.

Če razmišljate o pametnem domu, je potrebno torej najprej poskrbeti za ustrezen sistem pametnih inštalacij in ustrezno mobilno aplikacijo, ki bo omogočala upravljanje na daljavo. Ena od takšnih je tudi mobilna aplikacija Bticino MyHome_UP, ki velja za izjemno naprednega, zanesljivega in enostavnega; tako za vgradnjo kot tudi kasneje za uporabo.

Sistem pametnih inštalacij in mobilna aplikacija Bticino MyHome_UP

Če želimo imeti pametni dom, je potrebno torej naprej poskrbeti za vgradnjo sistema pametnih inštalacij, ki omogoča popolno ali pa le delno avtomatizacijo doma. Bticino MyHome_UP je žični – dvožilni BUS sistem pametnih inštalacij, kar pomeni, da je potrebno naprave med seboj povezati s pomočjo kablov (preprosto jih »šivamo«). Sistem je primeren tako za novogradnje, kot tudi za obnovo ali nadgradnjo že obstoječih starih sistemov pametnih inštalacij.

Potem ko je vgradnja pametnih inštalacij končana, je potrebna le še njegova konfiguracija in zagon celotnega sistema, za upravljanje in nadzor nad napravami pa si je potrebno na pametni telefon naložiti brezplačno aplikacijo MyHome_UP.

Mobilna aplikacija MyHome_Up

Pametni dom Bticino MyHome_UP poskrbi za popolno avtomatizacijo vašega doma

Verjetno se boste spraševali, zakaj bi si nekdo sploh želel imeti pametni dom? Tudi, če niste med tistimi, ki jim jutranja rutina in skrb ko dom zapustimo neprestano dela preglavice, pa vam pametni dom predvsem olajša življenje na mnogo drugih različnih načinov, predvsem pa poskrbi za večje udobje, varnost in energijsko varčnost vašega doma.

Pametni sistem Bticino MyHome_UP vam omogoča, da lahko upravljate s svetili, uravnavate temperaturo v vsakem prostoru vašega doma, upravljate s senčili in še marsikaj drugega. Če boste vaše pametne inštalacije povezali tudi z alarmnim sistemom ali video kamero na vhodu vašega doma, boste s tem poskrbeli tudi za večjo varnost vašega doma, s kamerami v otroški sobi pa boste imeli vedno vpogled v dogajanje v njej.

Za mnoge je povod v pametni dom varčevanje z energijo, prilagodljivost doma vašim navadam in s tem tudi prihranki v denarnici. Avtomatizacija ogrevanja in klimatskih sistemov ter pametni termostati učinkovito uravnavajo temperaturo, kar se pozna pri manjših mesečnih stroških za električno energijo.

Ključne prednosti pametnega doma Bticino MyHome_UP

Glavna prednost pametnega doma Bticino MyHome_UP je v uporabi napredne mobilne aplikacije, ki se jo lahko namesti za operacijska sistema iOS ali Android in prinaša prednosti tako za inštalaterja kot tudi uporabnika.

Ko so pametne inštalacije ustrezno povezane z napravami in aparati v domu, aplikacija inštalaterju omogoča poenostavljeno konfiguracijo in začetni zagon sistema. Za avtomatizacijo doma je potrebnih zgolj nekaj operacij, saj napreden server MyHome_UP samodejno pregleda vse vgrajene elemente in jih sam razvrsti v posamezne skupine (ogrevanje, svetila, multimedija).

Uporabniku pa mobilna aplikacija MyHome_UP omogoča izjemno preprosto upravljanje vseh funkcij avtomatizacije doma, ne da bi pri tem potreboval pomoč inštalaterjev in s tem povezanih dodatnih stroškov. Uporabnik si lahko samostojno določi različne scenarije, ki se aktivirajo po vnaprej določenem urniku ali v določenih pogojih, s pomočjo mobilnega telefona pa lahko nadzoruje elemente pametnih inštalacij kar na daljavo. Sistem ima vgrajeno vremensko postajo (brezplačna storitev), ki omogoča nastavljanje scenarijev glede na vremenske pogoje. Prav tako sistem podpira geo storitve. Ko se s telefonom približate domu se sprožijo različni scenariji (npr.: odprejo se drsna vrata, prižgejo se luči,…).

 

Prikaz Mobilne aplikacije MyHome_Up

 

Pomembna dodana vrednost sistema Bticino MyHome up je povezava z domofonskim sistemom in notranjim zaslonom na dotik MyHome touch. V praksi to pomeni, da ko vam nekdo pozvoni na domofon, lahko osebo vidite, se z njo pogovorite, s telefonom odprete vrata,…

Bistveno pri vsem tem je, da je upravljanje s pametnim domom Bticino MyHome_UP danes tako enostavno, da si ga lahko privoščijo tudi starejši ljudje.

S predhodno najavo nas lahko obiščete v našem razstavnem salonu, kjer vam v živo predstavimo celotno delovanje pametnega doma Bticino MyHome_Up. Vključno z mobilno aplikacijo.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

1 misel na “Kaj je mobilna aplikacija Bticino MyHome_UP?

  1. Pingback: Znanstvena fantastika lahko postane vaša resničnost - Comfort EL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja