6 dejstev, ki jih morate vedeti pred izbiro pametnega doma

Bistvo pametnega doma je v avtomatizaciji vsakodnevnih opravil, predvsem pa z njim pridobimo večje udobje, varnost in prihranke v energiji. Nekaj let nazaj je bila tovrstna avtomatizacija izjemno redka in zelo draga, danes pa se lastniki nepremičnin vse pogosteje odločajo za pametne domove že v fazi gradnje objekta.

Zaradi tega ni nič nenavadnega, da je ponudba pametnih sistemov dovolj pestra in da lahko pri uporabniku sproži določene dvome, kar pomeni, da je potrebno biti pri izbiri pametnega doma toliko previdnejši. In katera dejstva so tista, na katera je potrebno biti še posebej pozoren?

1. Stopnja avtomatizacije in možnosti nadgradnje

Kadar se odločamo za pametni dom, je potrebno temeljito razmisliti o tem, katere naprave želimo povezati v sistem pametnih inštalacij. V tem primeru se lahko odločite za popolno avtomatizacijo doma ali pa zgolj za en ali dva sklopa, ki jih kasneje nadgrajujete. Zavedati pa se je potrebno, da je nadgradnja pametnega sistema mogoča le v primeru, kadar komponente temeljijo na istem protokolu pametnih inštalacij.

2. Združljivost pametnih naprav

Združljivost pametnih naprav je lahko danes tudi težava, saj je na trgu veliko ponudnikov pametnih sistemov, kar pomeni, da ni nujno, da so vse elektronske naprave med seboj združljive. Temu se najbolj enostavno izognemo na takšen način, da izberemo elektronske naprave istega proizvajalca, v primeru nekompatibilnosti pa je dobro poiskati ponudnika pametnih sistemov, ki lahko z določenimi vmesniki kljub temu lahko poskrbi za avtomatizacijo vašega doma, kot si jo želite.

Združljivost pametnih naprav

3. Zanesljivost povezave v pametnem domu

Kljub temu da postaja brezžična tehnologija prenosa podatkov vedno bolj izpopolnjena, pa velja žična povezava po izkušnjah uporabnikov za bolj zanesljivo. V tem primeru so pametne naprave povezane s kabli in se upravljajo s pomočjo stikal ali s stenskimi zasloni na dotik. Možno pa je tudi upravljanje na daljavo s pametnim telefonom, tablico ali računalnikom, ki poteka preko brezžične internetne povezave. Pomembno je tudi, da ob izpadu interneta pametna inštalacija še vedno deluje in jo lahko brez težav upravljamo s stikalnimi elementi in zasloni, ki so žično povezani.

4. Upravljanje s pametnim domom kjerkoli in kadarkoli

Eden od največjih čarov pametnega doma je zagotovo v tem, da lahko z njim upravljamo kar na daljavo. Vse, kar potrebujemo za to, je pametni telefon in ustrezna aplikacija na telefonu. Pri tem je ključnega pomena dejstvo, da mora biti aplikacija enostavna za uporabo, saj bo le tako primerna za uporabnike vseh starosti, vključno s starejšimi, ki jim pametni dom lahko bistveno olajša njihovo življenje.

Kjerkoli in kadarkoli

5. Ponudnik pametnih inštalacij

Na trgu je trenutno veliko ponudnikov pametnih sistemov, zato pri njegovi izbiri previdnost nikoli ni odveč. Seveda je cena pri tem zelo pomemben dejavnik, nikakor pa ne bi smel biti tudi odločilen dejavnik. Zato se raje izogibajmo poceni in nepoznanim blagovnim znamkam pametnih sistemov, saj se lahko zelo hitro pojavijo težave v delovanju, mi pa ne vemo, na koga bi se obrnili. Namesto tega raje izberimo preverjenega ponudnika pametnih sistemov, ki ponuja pametne rešitve na trgu že vrsto let.

6. Servisna podpora

Izbira svetovno priznane blagovne znamke pametnih inštalacij je vsekakor zagotovilo, da vam je na voljo tudi močna servisna podpora, saj za takšne blagovne znamke običajno velja, da imajo razširjeno servisno mrežo po vsem svetu. To pomeni, da vam bo izbrani ponudnik zagotavljal podporo in rezervne dele v čim krajšem možnem času še naslednjih nekaj desetletij. Pomembno je tudi, da proizvajalec zagotavlja nadgradnje sistema ima ustrezno vizijo in se prilagaja svetovnim trendom na področju pametnih rešitev.

Pri nas vse zgoraj omenjeno omogočamo. Pridite v naš razstavni salon in se prepričajte na laste oči.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja