Kako udobno in produktivno delati od doma?

Domača pisarna

Vedno bolj postaja aktualno delo od doma. Pa ne le zaradi trenutne pandemije, ki je le pospešila delo na daljavo; na splošno vedno bolj postaja trend.

Ampak…

Če želite biti doma tako produktivni kot bi bili v pisarni in kar je še pomembneje – ločiti zasebno in poklicno življenje je pomembno, da si ustvarite prostor namenjen delu. Tako imenovano domačo pisarno.

Pripravili smo vam ključne nasvete, da bo vaš domači delovni prostor popoln za ne moteče delo.

A še pred tem razčistimo kaj sploh je domača pisarna…

To je tisti prostor doma, ki je namenjen delovnim aktivnostim, v katerem se lahko osredotočite na delo, ki ga je potrebno opraviti in ste pri tem tudi bolj produktivni. Hkrati pa ste kljub domačemu okolju vseeno ločeni od zasebnega življenja.

Pri tem pazite, da poskrbite tudi za ustrezen stol, kot je na primer ergonomski, ki vam omogoča pravilno držo in strateško postavljeno namizno svetilo, s katerim ne utrudite vaših oči.

Da pa bo vaše delo od doma potekalo udobno in produktivno, smo vam v pomoč pripravili 6 super nasvetov za postavitev domače pisarne.

Nered je preteklost

Verjetno se marsikomu zgodi, da ob pogledu na svoje domače delovno mesto ostane brez besed. Papirji tu, papirji tam, kabli tu, kabli tam,…

Če povzamemo – popoln » kaos«.

Kako lahko rešite težavo in vašo mizo postavite v red?

Poleg primernih omar, stojal in nosilcev za vaše papirje in mape, morate poskrbeti tudi za pravilno povezavo vaših naprav, s katerimi delate. Verjamemo, da se tu pojavi težava, ker enostavno ni dovolj vtičnic ali pa so le te na oddaljenih mestih, kamor vaš kabel ne seže. Predlagamo vam ustrezne vtičnice.

Nič več hrupa in motečih dejavnikov

Velika težava pri delu od doma je zmožnost ohranjanja koncentracije.  Še posebno, če je okoli vas vedno nekdo, ki zahteva vašo pozornost. Poleg tega nenehno zvoni zvonec vaših vrat, moti vas hrup prižgane televizije in še bi lahko naštevali. Ne smemo seveda pozabiti tudi na primerno svetlobo, kjer se največkrat pojavi težava ob pomembnem video klicu. Vaša svetloba je lahko prešibka.

V primeru, da vas motijo vaši člani družine, lahko to rešite s pogovorom. Razložite jim, da delate in vas zato ne morejo ves čas motiti.  Za vse ostalo pa obstajajo pametne naprave!

Video domofon, vam omogoča, da preko svojega pametnega telefona vidite kdo zvoni na vaša vrata, mu odprete vrata, ne da bi pri tem morali prekiniti vaše delo.

Napredne vtičnice in stikala, ki jih lahko aktivirate tudi na daljavo. Poleg vklopa in izklopa luči in njene nastavitve intenzivnosti, omogočajo tudi vklop ali izklop naprav, povezanih z njimi (npr. televizija).

Naj vas ne ustavijo izpadi elektrike

Se je tudi vam že zgodilo, da ste ravno želeli shraniti dokument pa je ravno zmanjkalo elektrike? Pojav, ki mu pravimo » ne bodi ga treba«, pa ravno takrat se najrajši pojavi. Ne dovolite, da vas preseneti takšen nepričakovan dogodek in zaščitite svoje elektronske naprave s pravimi orodji.

Vzdržujte pravo temperaturo v svojem delovnem prostoru

Pravilna temperatura pomeni, da pozimi v prostoru ne sme biti prevroče, poleti pa ne prehladno. Strokovnjaki pravijo, da je idealna delovna temperatura domače pisarne 21 stopinj. Z WiFi termostatom zagotovite vašemu delovnemu prostoru konstanto z daljinskim upravljanjem. Ne pozabite pa tudi na pogosto menjanje zraka za boljše počutje.

Zagotovite si udobje

Poleg izbire prostora, ki ga boste uporabili za domačo pisarno je pomembno prostor tudi funkcionalno in praktično opremiti s pohištvom in dodatki. Bistveni elementi so seveda miza ali delovna miza ustrezne višine, police in ergonomski stol, ki vam bo omogočal ure in ure sedenja, ne da bi pri tem obremenjevali vaš hrbet.

Ohranite svojo dnevno rutino

Čeprav delate od doma lahko ločite med zasebnim življenjem in delom. Kako? Opravite vse vaše rituale, kot bi jih opravili pred odhodom na delo. Spijte jutranjo kavo, zajtrkujte, preoblecite in uredite se. Ni se vam potrebno takoj usesti za računalnik v pižami in pričeti z delom. S tem ne boste le ločili delo od prostega časa, temveč boste zase poskrbeli tudi mentalno.

Pustite si del dneva za opravke in prosti čas

Zapomnite si, če delate dlje časa, ko ste doma kot v službeni pisarni pomeni, da svojega dela niste načrtovali pravilno.

Povezane naprave kot so vtičnice, stikala, video domofoni in WiFi termostati vam poleg udobja omogočajo, da se popolnoma posvetite svojemu delu. Potrebujete le dobro internetno povezavo in pametni telefon, preko katerega ustvarjate različne scenarije in nadzorujete celotno hišo.

Vse nasvete, ki smo vam jih tokrat našteli lahko uporabite tudi v svojem zasebnem življenju.

Obiščite nas v našem razstavnem salonu in skupaj lahko najdemo ustrezno rešitev tudi za vašo domačo pisarno.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja