4 nasveti za zmanjšanje stroškov

Ko si ustvarimo družino, se vedno sprašujemo, kako bi poleg položnic in izdatkov za družinske namene prihranil še nekaj denarja. Zelo pogosto se v medijih in reklamnih letakih sliši beseda pametni dom. Z njo je opredeljen avtomatiziran sistem v hiši, ki naš vsakdan razvaja do te mere, da se počutimo varno in udobno.

A to še ni vse. Pametni dom nas lahko redno informira o stanju v hiši in okolici, nas opozarja na nepravilnosti, kar pa je najpomembnejše, skrbi za varčevanje z energijo.

Včasih je nižje stroške pametno načrtovati že pred novo gradnjo. Dejstvo je, da večji kot bo dom, višje mesečne stroške lahko pričakujemo. Ni pa vse odvisno le od tega, ampak tudi od funkcionalne razporeditve prostorov, pametne arhitekture in pametnih inštalacij.

Pomembno vprašanje, ki se nam pogosto pojavlja v vsakodnevnem življenju je, kako še zmanjšati obstoječe stroške. Zagotovo boste nekaj prihranili, če boste upoštevali sledeče nasvete:

1. Varčujte z elektriko in vodo

Na porabo elektrike in vode lahko ljudje močno vplivamo. Pametni dom nam s pametnimi stikali omogoča vklop in izklop dnevnih porabnikov. Kar pa je še bolj mikavno, je uporaba na primer aplikacije Home + control, ki s programiranim načrtovanjem upravlja luči, rolete in ostale obremenitve, priključene na vtičnice. Ustvarjanje in upravljanje scenarijev je možno v vsakem trenutku s pritiskom na klasičnem stikalu, kjerkoli in kadarkoli, pa tudi tedaj, kadar imate pri sebi pametni telefon ali tablico.

2. Optimalno ogrevajte prostore

Sistem za regulacijo temperature zelo učinkovito optimizira porabo energije, saj tako ogrevalne kot hladilne sisteme načrtuje, kadar in kjer jih potrebujemo. Torej je prav v vsakem prostoru možno izbrati želeno temperaturo ali jo izklopiti tam, kjer prostorov ne želimo ogrevati. Pametni dom ima aktiviran tudi takšen sistem, ki upošteva dnevno toploto sonca, medtem pa poskrbi tudi za dovod svežega zraka. Z regulacijo temperature prihranimo na stroških, ki jih ima pametni dom.

3. Izberite energetsko učinkovite gospodinjske aparate

Danes si pametni dom ne zamišljamo brez pametnih gospodinjskih aparatov. Ti nam konec koncev olajšajo delo in prihranijo kar nekaj časa. Trg dela ponuja širok izbor aparatov. A kako izbrati pravega? Vzemimo si čas za nakup in se dobro posvetujmo s strokovnjaki. Vsak pametni aparat ima opis tehničnih lastnosti. Preverimo, da so naprave za pametni dom energetsko učinkovite in hkrati tudi varčne. Izberimo le tiste, ki jih bomo resnično potrebovali. Le v tem primeru lahko prihranimo na stroških.

4. Pametne naprave uporabljajte premišljeno

Se vam pogosto zgodi, da pozabite ugasniti luči, TV, radio ali pustite odprt računalnik vso noč? V ta namen imate v pametni dom lahko vključen sistem prikazovanja porabe električne energije, ki omogoča vizualizacijo trenutne porabe električne energije in trenutne proizvodnje domače električne energije. S pomočjo aplikacije na vašem mobilnem telefonu lahko aktivirate številne scenarije, ki bodo pomagale prihraniti na stroških.

Če ste dosledni, pametne naprave uporabljajte premišljeno in jih sproti ugašajte in izklapljajte iz omrežja. Vsaka najmanjša lučka že porablja energijo. Lahko pa sistem enostavno avtomatizirate in se vam bodo naprave ugasnile same od sebe. Pametni dom lahko upravljate tudi kadar ste na poti, v službi ali po nakupih. In ko ugotovite, da ste pozabili npr. ugasniti luči, pobrskajte po telefonu in s preprostim klikom rešite zadevo.

Če iščete dodatno priložnost za zmanjšanje vaših stroškov, je pametni dom zagotovo prava rešitev. Z njim ne postane življenje zgolj udobno in varno, ampak tudi varčno. Svoje prihranke raje izkoristite za lep in nepozaben dopust ali pa jih namenite svojemu osebnemu razvajanju.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja