Kako pametni dom pomaga privarčevati pri času in denarju

Sodobna tehnologija je postala del našega vsakdanjega življenja in tudi naše domovanje pri tem ni nobena izjema. Ljudje se zato vse pogosteje odločajo za različne pametne rešitve, ki nam jih ponuja pametni dom in s katerimi lahko upravljamo zgolj s pomočjo pametnega telefona, tablice ali računalnika.

Na takšen način lahko vklapljamo in izklapljamo vse električne naprave in si njihovo delovanje prilagodimo glede na naše potrebe in želje. S tem si svoj pametni dom oblikujemo po lastni meri, s čimer ne izboljšamo zgolj kvalitete bivanja, ampak poskrbimo tudi za velik prihranek pri denarju in času.

Pametni dom – priložnost za preprostejše življenje brez stresa

Vsi imamo radi, ko so stvari preproste in hitre. Ne glede na to, ali gre zgolj za kuhanje kave ali pa jutranji ritual pred službo, si želimo, da bi celoten scenarij potekal nemoteno, hitro in čim manj stresno. In ravno pametni dom, kot ga vgrajuje podjetje Comfort-el, nam v takšnih in drugačnih situacijah priskoči na pomoč, saj predstavlja odlično priložnost za preprostejše življenje brez stresa.

Različne naprave za pametni dom nam lahko bistveno skrajšajo čas, ki ga dnevno porabimo za majhna, a tudi naporna opravila. Pametne inštalacije omogočajo avtomatizirano preklapljanje med posameznimi napravami in njihovo upravljanje na daljavo, zato postanejo s pametnim domom vprašanja o tem, ali ste izklopili štedilnik ali likalnik, popolnoma odveč, vi pa namesto tega svojo energijo osredotočite raje na druge pomembnejše opravke, ki so še pred vami.

Pametni dom namesto vas poskrbi za številna vsakodnevna opravila

Pomislite na vsa majhna opravila, ki vam vzamejo čas in si na drugi strani predstavljajte svet, v katerem vam vsega tega ne bi bilo potrebno narediti. To vam omogoča pametni dom z vsemi svojimi pametnimi napravami, katerih glavni cilj je olajšati ljudem številna opravila:

Upravljanje s senčili: Pametna senčila lahko s pomočjo senzorjev natančno nadzorujejo svetlobo in temperaturo okolice, zato se po potrebi samodejno zaprejo in odprejo, vam pa ni potrebno vstajati vsakokrat, ko je treba prilagoditi senčila.

Zalivanje vrta: Gre sicer za zelo preprosto opravilo, a kaj ko vam vedno vzame veliko časa. Pametni dom vam omogoča, da se zalivanje vrta samodejno vklopi po vnaprej določenem urniku delovanja, kar vam omogoča, da poskrbite za svoje zelenje v tistem delu dneva, ko je to najbolj optimalno za nemoteno rast.

Vklapljanje pametnih naprav na daljavo: Ste si kdaj želeli, da bi vas doma že pričakalo toplo kosilo ali pa ste si že od nekdaj želeli vonja po sveže kuhani kavi, ko ste še v postelji? To vam sedaj omogoča pametni dom z vsemi svojimi pametnimi napravami, ki jih je mogoče vklopiti ali izklopiti kar na daljavo ali pa po predhodno določenih scenarijih.

Nastavitev različnih scenarijev: Poseben čar pametnega doma pa je v tem, da z nastavitvijo različnih scenarijev zgolj s pritiskom na en gumb lahko poskrbite za več opravil hkrati. Tako lahko na primer zjutraj poskrbite, da se istočasno dvignejo senčila, izklopi alarm in vklopi aparat za kavo, s čimer lahko dan začnete popolnoma mirno, brezskrbno in brez hitenja.

Pametni dom omogoča prvi korak k večjim prihrankom

Seveda bi si vsi želeli, da bi pametni dom poskrbel za vsa opravila v našem domovanju. A če namesto nas opravi le določene naloge, ki jih moramo opravljati vsak dan, lahko s tem bistveno pripomore k naši večji produktivnosti in s tem tudi prihranku denarja.

Prednost pametnih naprav je v tem, da smo vedno seznanjeni s porabo energije v našem pametnem domu, zato nam ni potrebno čakati na mesečni račun za električno energijo ali ogrevanje, saj hitro postanemo gospodar svojega časa in denarja.

Večji nadzor nad porabo energije je pomemben del načrta varčevanja z energijo, h kateremu pa lahko pripišemo še nekaj pomembnih pametnih rešitev, ki nam jih ponuja pametni dom:

Pametna stikala in luči: Občutna razlika se opazi že, če boste v svoje domovanje namestili pametna stikala za luči in energetsko varčne žarnice. Pametna razsvetljava lahko porabi do 75 % manj energije, dodatne prihranke pa prinesejo še dodatne zatemnitve in njihovo samodejno izklapljanje, ko ni potrebe po dodatni razsvetljavi.

Ogrevanje in hlajenje: Pametni dom vam omogoča namestitev pametnih termostatov, ki omogočajo, da je v bivalnih prostorih vedno optimalna temperatura. Tovrstni termostati optimizirajo ogrevanje in hlajenje pametnega doma na takšen način, da je prilagojeno našim potrebam in željam, s čimer poskrbijo za minimalne izgube energije.

Pametne vtičnice: Če želite, da vaš pametni dom deluje kar se da energetsko učinkovito, potem je priporočljiva tudi namestitev pametnih vtičnic. Te vam omogočajo izklapljanje naprav takrat, ko jih ne potrebujete, kar se bo hitro poznalo tudi na računu za električno energijo.

Preprostost in udobje sta dve stvari, ki ju imamo vsi radi. Če pa k temu dodamo še velike prihranke v denarju, lahko pričakujemo polno mero zadovoljstva. Vse to in še več vam danes zagotavlja pametni domki ga ponuja in vgrajuje podjetje Comfort-el, o katerem si lahko več preberete pri izbranem ponudniku.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja