Bticino MyHome_UP – sistem avtomatizacije doma, ki je vreden denarja

Pametne rešitve so danes nekaj povsem običajnega in nas spremljajo praktično že na vsakem koraku. S pomočjo različne tehnologije pa si lahko na zelo preprost način ustvarimo tudi pametni dom, kot je na primer Bticino MyHome_UP. Njegovo bistvo ni v temu, da vanj namestimo različne pametne naprave, ampak gre za mnogo več.

1. Bticino MyHome_UP – pametni dom z garancijo

Zavedati se je potrebno, da je pametni dom tudi zahteven in obsežen projekt, katerega se je potrebno lotiti premišljeno. Zato je potrebno biti pozoren predvsem na izbiro ponudnika pametnih inštalacij, od katerega je v največji meri odvisna naša uporabniška izkušnja.

V preteklosti so pametne inštalacije uporabnike pogosto spravljale v nezadovoljstvo. Prihajalo je do številnih napak v delovanju, sistemi so bili počasni, višek vsega pa je bilo, ko so uporabniki spoznali, da rezervnih delov ni bilo mogoče dobiti, ker so enostavno zastareli in so jih proizvajalci umaknili s svojega programa.

V izogib temu je ključnega pomena, da pri izbiri pravega sistema avtomatizacije doma izberete preverjenega ponudnika pametnih inštalacij.

Podjetje Bticino je priznano italijansko podjetje, ki ima na področju pametnih inštalacij izjemno dolgo tradicijo. Ustanovljeno je bilo že kmalu po drugi svetovni vojni, od tedaj pa spremljamo neprekinjen napredek v tehnologiji proizvodnje električnih komponent. Leta 1989 je postalo del svetovno priznane skupine Legrand, s čimer je blagovna znamka postala uspešnica v več kot 60 državah po vsem svetu.

Pri podjetju Bticino se dobro zavedajo, da ustvarjanje njihovih inovativnih rešitev lahko pozitivno vpliva na življenje in delo svojih uporabnikov in zvestih strank. To je privedlo do oblikovanja najrazličnejših komponent pametnega doma, ki se neprestano nadgrajujejo in stremijo k lažji in preprostejši uporabi.

Dejstvo je, da gre za proizvajalca najkakovostnejši izdelkov za pametni dom. S številnimi proizvodnimi obrati predstavlja garancijo, da boste njihove izdelke lahko kupovali tudi v prihodnosti, bogata servisna mreža pa vam omogoča kakovostne servisne storitve kjerkoli in kadarkoli.

2. Glavne funkcije sistema avtomatizacije Bticino MyHome_UP

Pametni dom Bticino ponuja celovite rešitve, ki koncept pametne hiše dvigne na bistveno višjo raven. Naprave v pametnem domu med seboj sodelujejo, si izmenjujejo podatke in sledijo vsem namestitvam uporabnika na takšen način, da delujejo optimalno in stroškovno učinkovito, to pa prinaša popolno zadovoljstvo vsakega uporabnika.

Za pametni dom Bticino je tako značilna povezava različnih sistemov, ki so enostavni za vgradnjo in uporabo, hkrati pa nam nudijo različne funkcije:

 • Razsvetljava, senčila in druge pametne naprave

Bticino MyHome_UP ponuja celovite rešitve upravljanja z lučmi, senčili in drugimi pametnimi napravami na takšen način, da zagotavlja največje prihranke v energiji, udobje in maksimalno prilagodljivost:

Luči: Izbira pametnih in varčnih žarnic je danes nekaj že povsem običajnega, a je to le prvi korak k avtomatizaciji našega doma. Z lučmi lahko upravljamo tudi na takšen način, da lahko svojim potrebam prilagajamo intenzivnost svetlobe. Jakost svetlobe lahko vnaprej določimo tudi glede na posamezni del dneva in poskrbimo za njihovo vklapljanje in izklapljanje na daljavo ali pa s pomočjo različnih senzorjev gibanja.

Senčila: Dviganje in spuščanje rolet na daljavo ne pomeni za uporabnika zgolj dodatno udobje, ampak lahko pripelje tudi do velikih prihrankov v porabi energije. S pomočjo različnih senzorjev in na podlagi v naprej določenih scenarijev lahko poskrbimo, da se senčila samodejno spustijo, ko se v okno upre sonce, s tem pa preprečimo uhajanje toplote v prostor in posledično prihranimo pri stroških hlajenja.

Zalivalni sistemi in druge pametne naprave: Enako kot luči in senčila, lahko v sistem avtomatizacije Bticino MyHome_UP vključimo tudi druge pametne naprave kot je na primer zalivalni sistem na vrtu. Za to so potrebna pametna stikala in vtičnice, ki pripomorejo k temu, da lahko katero koli napravo vklopimo in izklopimo kar na daljavo, ali pa to storijo kar samodejno po vnaprej določenem urniku delovanja.

 • Termoregulacija

Sistem za regulacijo temperature Bticino MyHome_UP zagotavlja nadzor nad temperaturo v prostoru glede na naše potrebe in prisotnost v domu. Z njegovo pomočjo lahko nastavimo temperaturo v posameznih prostorih, odvisno od njihove funkcije, časovnega obdobja v dnevu, sistem pa upošteva tudi toploto, ki jo proizvaja sonce.

Zahvaljujoč natančni termoregulaciji, je delovanje ogrevalnih in hladilnih sistemov učinkovitejše, kar se hitro pozna na naših prihrankih v mesečnih stroških. Kar pa je najbolj pomembo je, da jih je mogoče upravljati lokalno ali pa na daljavo s pomočjo aplikacije MyHome_UP.

 • Nadzor nad porabo energije

Bticino MyHome_UP ponuja celovito rešitev, kako najbolje nadzirati porabo energije, jo imeti pod kontrolo in na ta način zmanjšati njeno porabo. Celoten sistem prikaže porabo energije posameznih sistemov avtomatizacije doma, zaradi česar lahko hitro najdemo največje porabnike in optimiziramo njihovo delovanje.

 • Kontrola električne preobremenitve

Sistem za nadzor obremenitve Bticino MyHome_UP upravlja tudi največjo porabljeno moč. Na ta način v primeru preobremenitve samodejno odklopi vse manj pomembne naprave, s čimer preprečimo izpad električne energije in poškodovanje različnih električnih naprav.

Celoten sistem lahko upravlja z do 63 obremenitvami, v krmilni enoti omogoča nastavitev vrednosti moči, omogoča odklop naprav po vnaprej določenem protokolu na podlagi pomembnosti naprav in omogoča tudi preverjanje pravilnega delovanja različnih naprav, z namenom preprečevanja njihove preobremenitve.

 • Upravljaje z glasbo v več različnih sobah

Digitalni avdio sistem Nuvo, ki je kompatibilen z Bticino MyHome_UP, ponuja predvajanje najljubše glasbe v največ 16 sobah pametnega doma. Glasba je lahko shranjena na pametnem telefonu, tablici, trdem disku ali drugih medijih. Sistem omogoča predvajanje istega posnetka v vseh sobah ali pa predvajanje različne glasbe v vsaki sobi posebej, pri tem pa lahko izbiramo med različnim številom zvočnikov.

 • Integracija z video domofonskim sistemom

Video domofoni so danes za mnoge prvi korak k večji varnosti svojega doma. Razveseljivo pa je, da lahko pametni dom Bticino integriramo tudi z istoimenskim domofonskim sistemom. V tem primeru, z namestitvijo zunanje enote domofona Bticino poskrbimo, da smo seznanjeni tudi z dogajanjem pred vašimi vrati. Z osebo pred vrati lahko komuniciramo in vrata odpremo šele potem, ko se prepričamo, kdo stoji pred našimi vrati.

Z namestitvijo aplikacije Door Entry na svoj pametni telefon pa poteka komunikacija še na višji ravni. Omogoča nam, da imamo nadzor nad našimi vhodnimi vrati tudi takrat, ko nas ni doma. Aplikacija nam omogoča preusmeritev poziva na naš pametni telefon, zato lahko z našimi obiskovalci komuniciramo kjerkoli in kadarkoli.

 

3. Bticino MyHome_UP – pametni dom po vaši meri

Kadar se odločamo za pametni dom, je potrebno temeljito razmisliti o tem, katere naprave želimo povezati v sistem pametnih inštalacij. Stopnja avtomatizacije je najbolj odvisna od naših potreb in želja. Tako se lahko za začetek odločimo le za avtomatizacijo razsvetljave in namestitev pametnih termostatov, kasneje pa lahko naš pametni dom kadarkoli nadgradimo.

Seveda pa je nadgradljivost sistema mogoča le, kadar komponente temeljijo na istem protokolu pametnih inštalacij. Zato je izbira ponudnika pametnih inštalacij z dolgoletno tradicijo, kot je Bticino, toliko bolj pomembna. Ta nam omogoča, da celoten sistem pametnih inštalacij brez težav lahko nadgradimo tudi nekaj let kasneje. Njihova tehnologija namreč že vrsto let temelji na istem protokolu, zato je verjetnost, da bi prenehali proizvajati določene element, minimalna.

Poleg izbire posameznih sistemov avtomatizacije doma, pa nam Bticino MyHome_UP omogoča še dodatno prilagodljivost. Z izbiro različnih oblik upravljanja in oblikovanjem raznih scenarijev si lahko ustvarimo pametni dom po naši meri.

Le kaj je lahko boljšega kot to, da nas vsako jutro prebudi vonj po kuhani kavi še predno vstanemo iz svoje postelje? Ali pa, da ob odhodu v posteljo zgolj z enim pritiskom na gumb ugasnemo vse luči, spustimo žaluzije in vklopimo alarm? Vse to in še več nam omogoča pametni dom Bticino MyHome_UP.

Nastavitev delovanja različnih naprav nam olajša marsikatero opravilo, odpravi mnoge skrbi, hkrati pa nam prihrani ogromno časa. Kar je najbolj pomembno pa je, da si delovanje našega pametnega doma prilagodimo izključno glede na naš življenjski slog.

4. Različne oblike upravljanja s pametnim domom Bticino MyHome_UP

Največja prednost pametnega doma je v njegovih različnih oblikah upravljanja. To je izjemno enostavno, pa ne glede na to, kateri način uporabljate. Bticino MyHome_UP vam omogoča naslednje načine kontrole:

 • Upravljanje s stikali in vtičnicami

Pametna stikala in vtičnice so najbolj enostaven način upravljanja s pametnim domom. Danes je izbira zelo pestra, zato je potrebo biti pri njihovi izbiri previden. Mnogi so mnenja, da je izbira stikal pogojena zgolj z njihovim vizualnim izgledom, a temu to ni tako. Svojo pozornost je potrebno nameniti tudi stikalnim elementom, kot so na primer moduli, tipala, aktuatorji in drugi posebni elementi.

Zato se je potrebno najprej osredotočiti na velikost stikala in razmisliti o tem, koliko stikalnih modulov želimo vključiti posamezno stikalo. Prav tako se je potrebno odločiti, ali bo stikalo zgolj prižigalo luči, ali pa bomo z njim še spuščali senčila.

Najboljša rešitev je zato modularni stikalni program, ki nam ga ponuja tudi pametni dom Bticino MyHome_UP. Ta omogoča praktično neomejene kombinacije stikalnih elementov in pametnih rešitev.

 • Upravljanje z zaslonom na dotik

LCD zaslon je naslednji pomemben element upravljanja s pametnimi domom. Bticino MyHome_UP nam nudi velik barvni zaslon na dotik, ki je izjemno pregleden. Omogoča nam številne funkcije, ki nam olajšajo bivanje in povečajo našo varnost.

S pomočjo LCD zaslona lahko na zelo preprost način upravljamo z vsemi sistemi pametnega doma, kot so na primer svetila, senčila, kontrola temperature, multimedija in še marsikaj drugega. Upravljamo jih s pritiskom na LCD zaslon, ali pa za to natančno določimo urnik njihovega delovanja. Tako poskrbimo, da za cel teden v naprej določimo, kdaj se spustijo senčila, vklopi alarma ali pa izklopi ogrevanje.

S tem pa možnosti upravljanja z zaslonom na dotik še ni konec. Z njim si lahko ustvarimo različne scenarije, ki nam prihranijo ogromno časa. Zgolj z enim pritiskom tako pred spanjem istočasno ugasnimo luči, spustimo senčila in vklopimo alarm. In kar je najbolj pomembno je, da vse to lahko storimo sami, brez pomoči inštalaterja.

 • Upravljanje s pametnim telefonom in aplikacijo MyHome_UP

Pametni telefoni že dolgo niso več le pripomoček za klicanje ali pošiljanje sporočil, ampak so postali naši zvesti asistenti kamorkoli gremo. Omogočajo nam neskončne možnosti uporabe, z različnimi aplikacijami pa si lahko bistveno poenostavimo tudi naše življenje.

In tako je tudi z aplikacijo MyHome_UP. Gre za brezplačno aplikacijo ponudnika pametnih inštalacij Bticino, s katero lahko uporabniki upravljajo z vsemi sistemi pametnega doma. Aplikacija je izjemno pregledna in na voljo tudi v slovenskem jeziku, zato je zelo enostavna za uporabo in razumljiva tudi manj veščim uporabnikom. Z njeno pomočjo lahko zgolj z nekaj kliki na pametnem telefonu kjerkoli in kadarkoli upravljamo s svojim pametnim domom.

Aplikacija MyHome_UP pa nam omogoča tudi oblikovanje naših osebnih scenarijev. Kadar gre za dnevne rutine, se tovrstni scenariji lahko sprožijo vedno ob vnaprej določenem času. Prav tako pa se lahko oblikujejo scenarije, ki se aktivirajo samodejno kot posledica vremenskih razmer ali drugih dogodkov v sistemu, kot je na primer vklop ali izklop ogrevanja glede na to, kakšna temperatura je v prostoru.

 • Govorno upravljanje

Pametni dom MyHome_UP pa je mogoče povezati tudi z Alexo Echo, kar omogoča tudi govorno upravljanje naprav in vrhunskimi brezžičnimi pametnimi rešitvami Netatmo.

Gre za nekakšnega virtualnega asistenta, s katerim lahko s preprostimi govornimi ukazi ugasnemo luči, prižgemo televizijo, povečamo temperaturo v prostoru in še marsikaj drugega, ne da bi pritisnili stikalo ali uporabili pametni telefon.

Za govorno upravljanje sta na voljo dve rešitvi, in sicer uporaba digitalnih kontrol Bticino Living Now z že vgrajeno Alexo, ali pa z uporabo glasovnih asistentov Amazon Alexa ali Google Home.

Ne glede na to, katera oblika upravljanja vam je najljubša, pa je poseben čar pametnega doma Bticino MyHome_UP v tem, da nam omogoča vklapljanje in izklapljanje pametnih sistemov na različne načine:

 • posamezno napravo lahko vklopimo in izklopimo s pritiskom na gumb lokalno ali na daljavo,
 • z enim pritiskom vklopimo lahko več naprav hkrati,
 • naprave se samodejno vklopijo po vnaprej določenem tedenskem urniku delovanja,
 • naprave se vklopijo samodejno glede na zaznavanje sprememb s strani različnih senzorjev.

5. Prednosti pametnega doma Bticino MyHome_UP

V prid pametnemu domu danes govorijo številni dejavniki. Pametne rešitve pomembno vplivajo na naše življenje, saj nam olajšajo marsikatero opravilo, življenje pa postane bolj brezskrbno. To pa še ni vse. S pametni dom Bticino MyHome_UP bomo poskrbeli tudi za:

 • Energetska učinkovitost – prihranki

Nekatere raziskave kažejo, da lahko s pametnim domom prihranimo kar 23 % energije. Prihranek je glavna prednost tudi pametnega doma Bticino MyHome_UP, ki prepriča marsikaterega uporabnika za investiranje v pametne inštalacije. Ali ste kdaj razmišljali, kolikokrat ste pustili prižgane luči v hodniku, shrambi ali pa pralnici? Temu se lahko s pametnim domom enostavno izognete tako, da se ugasnejo avtomatsko, ko zapustite prostor.

To pa ni edini način, s katerim lahko prihranimo. S pomočjo pametnih termostatov si lahko prilagodimo sistem za učinkovito gretje in hlajenje bivalnih prostorov, zato je tudi s tega vidika energetska učinkovitost pametnega doma na najvišji možni ravni.

 • Udobje

Pametni dom Bticino MyHome_UP lahko upravljamo na številne različne načine, ki nam ne prihranijo le veliko denarja, ampak tudi časa in skrbi. Delovanje večine naprav lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in željam, zato jih lahko nastavite na takšen način, da se samodejno vklapljajo in izklapljajo le takrat, ko je to potrebno. Upravljanje na daljavo vam omogoča, da zgolj z nekaj pritiski poskrbite za popolno udobje bivanja v vašem pametnem domu.

 • Varnost

Kako povečati varnost doma, je vprašanje, s katerim se spopada vse več uporabnikov. Večina vlomov se danes zgodi med našo odsotnostjo, zato je pametni dom Bticino MyHome_UP zagotovo korak naprej k večji varnosti. Z namestitvijo različnih senzorjev gibanja, alarmov, nadzornih kamer, pametnih domofonov in scenarijev, ki ustvarjajo navidezno prisotnost, si lahko zagotovimo bistveno večjo varnost pred nepridipravi.

Če pa k temu dodamo še pametne vtičnice in različne senzorje dima, izliva vode ali pa odprtih oken, lahko preprečimo tudi marsikatero nesrečo, katere posledica je lahko večja materialna škoda ali pa so ogrožena človeška življenja.

6. Zakaj je Bticino MyHome_UP prava izbira?

Bticino je sistem pametnih inštalacije, ki ga sestavlja nova generacija sistemov avtomatizacije, predvsem pa je celoten sistem znan po svoji enostavni namestitvi. Ta temelji na 2-žilni žični povezavi in ponuja popolnoma nov nivo povezljivosti. Čeprav gre za žični sistem, pa ne zahteva večjih gradbenih posegov, saj se inštalacije lahko napelje na obstoječe UTP kable, pametne module pa se lahko vgradi v že obstoječa stikala.

Bticino pametni dom je znan tudi po svojem hitrem in zanesljivem delovanju. Z njim nam za odzivnost sistema ni potrebno skrbeti, saj poteka popolnoma brez časovnega zamika. Za to poskrbijo žična povezava, zmogljivi in kakovostni napajalniki, aktuatorji in vsi ostali moduli, ki so sestavni element pametnih inštalacij.

Celoten sistem Bticino MyHome_UP lahko povežemo z različnimi drugimi sistemi kot je Alexa, brezžične zunanje kamere, vremenska postaja in še marsikaj drugega. Bistveno je, da lahko za nadgradljivost sistema poskrbimo v katerem koli trenutku.

Varnost pametnega doma lahko postane ob izbiri nepreverjenih ponudnikov resno ogrožena. Z izbiro Bticino MyHome_UP je strah pred zlorabo osebnih podatkov s strani hekerjev popolnoma odveč, saj gre za izbiro kakovostnih elektronskih naprav, ki predstavljajo najvišjo raven na področju varovanja naše zasebnosti.

Tako kot je bistvo pametnega doma v tem, da nam olajša življenje, je enostavna uporaba tista lastnost pametnega doma Bticino MyHome_UP, ki bo prepričala vsakega uporabnika. Upravljanje z njim je tako enostavno, da ga zmorejo tudi starejši in vsi tisti, ki so sicer nevešči vseh pametnih naprav.

Z izbiro Bticino MyHome_UP si boste zagotovili tudi močno servisno podporo, saj gre za blagovno znamko, ki ima razširjeno servisno mrežo po vsem svetu. Na ta način so zagotovljeni tudi rezervni deli, ki so vedno na zalogi in na voljo v čim krajšem možnem času.

 

Na trgu je danes veliko ponudnikov pametnih inštalacij, zato previdnost pri njegovi izbiri nikoli ni odveč. Poceni in nepoznane blagovne znamke nikoli niso pametna izbira, ampak se je bolje odločiti za preverjenega ponudnika z dolgoletno tradicijo.

Bticino MyHome_UP to vsekakor je, zato vas vabimo, da si pobliže pogledate ponudbo na naših spletnih straneh. Celotno predstavitev si lahko ogledate osebno v našem salonu, kjer lahko pametni dom tudi testirate. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi našli za vas popolno rešitev in poskrbeli za projektni načrt ter strokovno izvedbo celotnega projekta.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja