Najboljših 5 pametnih rešitev za družine

Verjamemo, da ste že slišali za pametne domove, saj imamo navsezadnje doma že kar nekaj pametne tehnologije, kot so na primer robotski sesalniki, pametni televizorji, pametni telefoni in drugi pametni aparati. Bistveno pri vsem tem je, da takšna pametna rešitev poskrbi za udobno, varno in energetsko varčno bivališče, popolnoma prilagojeno svojim lastnim potrebam in željam.

In katerih je najboljših 5 pametnih rešitev, o katerih bi morala dobro razmisliti prav vsaka družina?

Rešitev pri nadzoru temperature

Kontrola temperature v vsakem bivalnem prostoru posebej je ena od najboljših pametnih rešitev, ki jo bo zagotovo vesela vsaka družina. S pomočjo te pametne rešitve boste lahko nadzirali temperaturo v svojem domu glede na svoje želje in potrebe, kot tudi na dejanske pogoje v vašem domu.

To pomeni, da bo pametni sistem samodejno uravnaval vnaprej določeno temperaturo v prostoru. V primeru, da so poletne temperature razlog za nekoliko višjo temperaturo v prostoru, bo pametni sistem vklopil klimatsko napravo, spustil senčila in tako avtomatsko poskrbel za optimalno klimo v prostoru. Seveda lahko tudi na daljavo kadarkoli in kjerkoli s pomočjo mobilnega telefona preverite temperaturo v prostoru in po potrebi vklopite ogrevanje oziroma hlajenje.

Rešitev za nadzor temperature

Video nadzor za večjo varnost vaših najbližjih

Video nadzor je v pametnem domu ena od najpametnejših odločitev, za katero se lahko odločijo družine. Če gre za nadzor nad vhodom v dom, boste vedno seznanjeni s tem, kaj se dogaja pred vašimi vrati. Če je vaš video nadzor povezan s pametnim domom, boste z obiskom seznanjeni tudi, ko vas ni doma; in še več: s svojim obiskovalcem se boste lahko pomenili kar preko mobilnega telefona.

Seveda pa ni nujno, da imate video nadzor le na vhodu doma, ampak lahko video nadzorne kamere namestite tudi v notranjosti doma. V primeru aktiviranega alarma boste o tem nemudoma seznanjeni kar na svoj mobilni telefon in tako boste lahko preverili, ali gre za lažni alarm ali pa za nepridiprava v vašem domu.

Video nadzor

Popolna rešitev pri porabi energije

Dejstvo je, da lahko s skrbno izbranimi rešitvami ogromno prihranite, višek denarja pa raje izkoristite za kakšen dan dopusta več z vašo družino. Natančen nadzor nad porabo energije je ena od takšnih pametnih rešitev, ki jo bo zagotovo vesela vsaka družina. S pomočjo zaslona ali posebne aplikacije na telefonu boste lahko kadarkoli natančno spremljali porabo elektrike, plina ali pa vode.

To pa še ni vse! S kontrolo porabnikov električne energije boste neprestano seznanjeni z njihovo porabo in se izognili morebitnim izpadom električne energije kot posledice prevelike električne preobremenitve.

Kontrola osvetlitve v vsakem bivalnem prostoru vašega doma

Prijetno in udobno vzdušje v vašem domu si lahko pričarate tudi s kontrolo luči v vsakem bivalnem prostoru posebej. Sodobne pametne rešitve vam danes omogočajo prilagoditev jakosti svetlobe, kot tudi barve svetlobe. Na ta način si lahko ustvarite posebno vzdušje za branje knjige, gledanje televizije ali pa zgolj za romantično posedanje na vašem kavču.

S pomočjo pametnega telefona pa lahko luči v katerem koli bivalnem prostoru vklapljate in izklapljate kar na daljavo. Tako se boste izognili tudi pogostim dvomom, ali so vaše luči resnično izklopljene, ko ste z doma.

Vklapljanje in izklapljanje luči pa seveda lahko prilagodite in določite po vnaprej določenem urniku ali pa dejanskim pogojem v vašem domu. Tako lahko poskrbite, da se bodo zunanje luči na vrtu vklopile vsak dan ob točno določeni uri in prav tako tudi izklopile. Prav tako lahko poskrbite, da se luči v vašem domu vklopijo ob morebitnem alarmu in tako preženejo vlomilce, še predno imajo priložnost ukrasti vaše dragocenosti.

Nadzor pri osvetlitvi doma

Pametni avdio sistemi, ki zadovoljijo želje vsakega družinskega člana

Pametni televizorji in njegove prednosti so nam že vsem dobro poznani, nekoliko manj pa nam je poznana tudi preostala multimedija, ki si jo lahko prilagodite v svojem pametnem domu. V mislih imamo večnamenske avdio sisteme, ki lahko predvajajo glasbo v vseh sobah vašega pametnega doma, ne glede na to, ali je shranjena na tabličnem računalniku, pametnem telefonu, trdem disku ali še kje drugje.

Tovrstni sistemi lahko predvajajo različno glasbo v vsaki sobi posebej in si jo lahko različno prilagodite v dnevnem prostoru ali pa v otroški sobi posebej, kar pomeni, da lahko vsak posamezni član družine posluša svojo najljubšo glasbo, kadar koli si to zaželi.

Obiščite nas v našem razstavnem salonu in pokazali vam bomo v živo.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

1 misel na “Najboljših 5 pametnih rešitev za družine

  1. Pingback: Ko znanstvena fantastika v nekaj dneh lahko postane vaša resničnost - Comfort EL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja