5 razlogov, zakaj potrebujete pametno ogrevanje

Se spomnite starih dedkov in babic, ko so se v jutro zbujali v mrzlih sobah in hiteli po drva, da so lahko navsezgodaj poskrbeli za ogrevanje bivalnih prostorov? Ne trdimo, da to danes ni več prisotno, a večina se zjutraj zbuja v toplih stanovanjih. To nam omogoča pametni dom in pametne naprave, ki poskrbijo, da nam je dovolj toplo in udobno.

Vse več graditeljev pametnih domov razmišlja o čim manjši in racionalni porabi energije, ki jo potrebujemo za ogrevanje pozimi in hlajenje poleti. Ravno zaradi tega načrtovalci za pametni dom iščejo številne načine za uporabo obnovljivih virov energije. Vgrajujejo se sodobne pametne strojne inštalacije z visokim izkoristkom, če pa te ogrevalne in hladilne sisteme nadgradimo s pametnim krmiljenjem, lahko porabo energije v pametni hiši še bolj zmanjšamo.

Na tem mestu boste spoznali 5 najpomembnejših razlogov, zakaj pametno ogrevanje vključiti v pametni dom.

1. Prihranek denarja

Vsak, ki si želi ustvariti pametni dom, zagotovo išče takšne rešitve, ki bodo učinkovite, a s finančnega vidika še vedno dovolj ugodne. Če pametno napeljavo povežemo z vsemi pametnimi uporabniki; torej s sistemom za ogrevanje in hlajenje, s senčili na velikih steklenih površinah, z razsvetljavo in prezračevanjem talnih konvektorjev in s toplotno črpalko, lahko pričakujemo, da bo prihranek energije kar visok.

Denar ne prihranimo le z varčevanjem energije, ampak tudi z nakupi pametnih naprav različnih proizvajalcev. Podjetje Comfort-el z izbranimi in preverjenimi proizvajalci zagotovo spada med učinkovitejše in cenovno dostopnejše. A potrebno je vedeti, da ni vedno vse zlato, kar se sveti, zato je pametno, da se s strokovnjaki za pametni dom posvetujete, preden se odločite za nakup pametnih naprav.

2. Prihranek energije

Če pametni dom povežete s pametnimi stikali, lahko prihranite kar nekaj energije, naj si bo za ogrevanje ali porabo električnega toka. Sistem za regulacijo temperature stalno nadzoruje temperaturo vsakega prostora, tudi ob določenem delu dneva. V primeru, da sončni žarki prostor močno ogrejejo, se ta izklopi in vklopi, ko je to potrebno.

Pametni dom omogoča tudi izklop ogrevanja v tistih prostorih, kjer to ni potrebno. Prednost avtomatizacije doma je tudi v tem, da prostore lahko ogrejete na daljavo, iz službe ali na poti domov, le s preprostim pritiskom na pametni telefon.

Velika prednost avtomatizacije doma so izklopi pametnih električnih naprav, ki jih trenutno ne potrebujemo. Pametni sistem za nadzor pametnega doma sam izklopi naprave (npr. radio, TV,..) in s tem prihrani energijo. Če je pametni dom poleti izpostavljen žgočemu soncu ali pozimi hladu, s pomočjo žaluzij in rolet avtomatiziran sistem poskrbi, da se tudi ogrevalni ali hladilni sistem čim manj vklaplja.

Pametno ogrevanje

3. Učinkovito ogrevanje z obnovljivimi viri

Na trgu dela boste za ogrevanje pametnega doma lahko izkoristili številne obnovljive in tradicionalne energetske vire. Pametni sistemi za ogrevanje lahko izkoriščajo obnovljive vire, kot so zrak, voda, podtalnica in sonce. Vse več uporabnikov si pametni dom ogreva tudi s hibridno kombinacijo, toplotne črpalke in plina.

Če so vam bolj všeč tradicionalni vri, pa lahko posegate po lesu, plinu in olju. Pred izbiro najustreznejšega ogrevanja se pozanimajte, katere vire lahko v vaši okolici najučinkoviteje izkoristite za vaš pametni dom. Le v tem primeru boste imeli koristi in prihranek.

4. Pametno ogrevanje poskrbi za manjša temperaturna nihanja

Ko pametni dom avtomatizirate, potem z natančnimi nastavitvami v vsakem prostoru določite optimalno bivalno temperaturo. Naprave s sistemom za regulacijo temperature so nameščene v podometnih škatlah, v DIN stikalnih ploščah ali v steni.

Delovanje vseh pametnih naprav nadzorujete z aplikacijo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, zato lahko v vsakem trenutku temperaturo spreminjate. A vedite, da bo večji prihranek zagotovo takrat, ko bodo temperaturna nihanja čim manjša.

5. Uporabniku prijazna napeljava

Najnovejše pametne inštalacije človeku olajšajo vsakodnevno bivanje in uporabo vseh mogočih pametnih naprav. Kako deluje pametni dom in ogrevanje v njem, je za marsikoga velika neznanka. A strokovnjaki nas lahko hitro poučijo, da s preprostim klikom na telefon ali pritiskom na gumb v prostor hitro vnesemo želeno temperaturo, ne da bi zapuščali pametni dom in iskali drva.

Seveda pa je ogrevanje v pametni hiši odvisno od naših odločitev. Zavedati se moramo, da brez muje se tudi čevelj ne obuje. Kolikor bomo vložili, toliko bomo sejali. Če bomo pametni dom ogrevali na primer s toplotno črpalko, potem dodatnega dela verjetno ne bomo imeli. Če pa se bomo ogrevali s sekanci, lahko pričakujemo nekaj dodatnega dela, a zaradi tega kar nekaj dodatnih prihrankov.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja