Ko design sreča funkcionalnost

Okoli nas je vse več pametnih rešitev. Skoraj vsi že uporabljamo pametne telefone in aplikacije, ki nam omogočajo udobnejše, varnejše in aktivnejše življenje. Svoj pametni dom imamo praktično že na dlani. Rešitve za pametni dom so cenovno dostopne in uporabne kjerkoli in kadarkoli. Toda ali so pametne rešitve res vse funkcionalne in hkrati zadostijo še okusu po estetski dovršenosti?

Kaj storiti, če si želimo funkcionalen pametni dom?

Marsikdo si pametni dom predstavlja kot nekaj zapletenega in težje dojemljivega, predvsem pa kup dragih naprav in sistemov. To ne bo držalo, saj že sedaj živimo v pametnih hišah s pametnimi inštalacijami. Številni domovi so opremljeni s centralnim ogrevanjem na termostatsko vodenje, s senzorskimi lučmi, pametnimi televizorji … Torej se praktične rešitve najdejo že skoraj v vsaki hiši.

Koncept pametne hiše je celovito zasnovo dvignil na višjo, bolj funkcionalno raven. Pozanimajte se, katero podjetje vam vaše stanovanje ali dom pomaga spremeniti v pametni dom. Seveda brez začetne investicije zagotovo ne bo šlo, saj bo za povezanost pametnih naprav potrebno namestiti nekaj enot, ki bodo med seboj povezane v avtomatiziran sistem.

Ko imate pametne naprave med seboj povezane, si le še namestite aplikacijo in vaš dom bo funkcioniral le s preprostim klikom na pametni telefon ali tablico. Če si tega ne želite, je upravljanje pametnih naprav možno tudi na klasičen način. Pametni dom ima sistem zasnovan popolnoma varno, pri katerem se upošteva velika stopnja zasebnosti.

Zakaj ljudje posvečamo pozornost notranjemu designu?

Ko se lotimo prenove stanovanja ali gradnje nove hiše, največjo pozornost usmerimo v razporeditev prostorov. Zaradi funkcionalnosti hiše je to izredno pomembno. Ravno zaradi tega se veliko ljudi odloči za arhitekta ali oblikovalca notranje opreme. Ker velikokrat nimamo najboljše predstave, kako bo naš pametni dom izgledal, so takšni strokovnjaki še kako dobrodošli.

Da začutite pametni dom, še preden stopite vanj, vam usposobljeni notranji oblikovalci s pomočjo vizualizacije predstavijo, kako bodo prostori barvno usklajeni s tlaki in stenami, kakšno bo pohištvo, željeni materiali, svetila, pametne naprave in drugo. V zgodnji proces gradnje ali prenove je potrebno načrtovati postavitev stikal in vtičnic, predvideti lokacije termostatov, zatemnilnikov, stikal za rolete in senzorjev.

Kako izbrati pametna stikala in vtičnice?

Če si želimo pametni dom avtomatizirati, potem je v načrt potrebno vključiti vse pametne naprave in jih povezati s pametnimi stikali. Naše želje in okusi po barvni usklajenosti so različne. Nekaterim je pametni dom všeč v umirjenih tonih, drugim v naravnem videzu in tretjim v živahnih odtenkih. Zaradi estetske dovršenosti ima podjetje Bticino za pametni dom široko ponudbo najrazličnejših barv in modelov okrasnih okvirjev ter stikalnih elementov.

Pri izbiri barve stikal in vtičnic ne upoštevajte le notranje opreme, ampak tudi barvo sten. Izberite takšno barvo stikal, ki se bo ujemala s steno ali barvo stikal, ki bo nasprotna barvi stene. Prav tako pametni dom lahko krasijo stikala s sijaj ali mat zaključkom. Če imate modernejši videz, potem izbirajte sijajna pametna stikala, medtem ko se klasičnim prostorom priležejo mat dodatki.

Ali pametni dom povezuje funkcionalnost z designom?

Vsi si želimo, da bi pametni dom ugajal vsem članom družine. Zato je pri prenovi ali v procesu gradnje posebno pozornost potrebno nameniti prav vsaki stvari, naj izgleda še tako majhna ali nepomembna. Pri izbiri pametnih luči, senčil, gospodinjskih aparatov in drugih pametnih rešitev je posebno pozornost potrebno nameniti tudi izbiri stikal in vtičnic, ki prostor vizualno lepo obogatijo, so pa nameščeni na takšna priročna in funkcionalna mesta.

Pred grobimi zidarskimi deli se je potrebno odločiti, kateri stikalni program želimo v pametni inštalaciji. Od tega so odvisne doze, ki jih bomo vgradili v pametni dom. Za večdelni stikalni program moramo računati na okrogle doze, medtem ko so za modularni stikalni program pravokotne doze. Če imamo problem z globino doze, so najboljša rešitev nova aksialna stikala Bticino LivingLight, ki so tanjša in mehkejša.

Za popolno funkcionalnost in estetsko dovršenost poiščite primernega ponudnika pametnih inštalacij

Pametni električni sistem je sestavljen iz številnih pametnih naprav, ki vam omogočajo upravljanje luči, vtičnic, rolet in scenarijev. Dragocene pametne inštalacije so izredno funkcionalne in idealne za pametni dom, njihove pametne rešitve zaradi tega povečajo vrednost hiše, saj je ta inteligentnejša in pametnejša.

Zahvaljujoč pametnemu in estetsko dovršenemu električnemu sistemu Bticino uporabniki pametne hiše upravljajo več naprav ali funkcij. Pametni dom vas bo navdušil ne le s svojo funkcionalnostjo in učinkovitostjo, ampak tudi z designom pametnih dodatkov, ki se lepo podajo vašemu bivalnemu prostoru.

 

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja