Nasveti za pametnejši domači vrt

Sodobna tehnologija nas je s hitrim razvojem pričela vse bolj razvajati in s tem povečala naša pričakovanja glede udobja in iskanja praktičnih rešitev vsakodnevnega bivanja. Nič ni lažjega kot priti iz službe v pametni dom in imeti topel in prezračen prostor, zalito travo, zasenčene rastline pred žgočim soncem in podobno.

Vsa takšna pričakovanja in še več nam danes omogoča pametni dom. Ljubitelji velikih in negovanih vrtov dobro veste, da je za popoln domači vrt potrebno kar nekaj energije in trdega dela. Tudi na tem področju se proizvajalci pametnih naprav in aplikacij trudijo, da bi delo čim bolj olajšali, zato ni nič presenetljivega, da so nam tudi na tem področju danes na voljo že številne pametne rešitve:

 • Namestite zunanjo kamero in senzor gibanja
 • Najpogosteje uporabljene pametne naprave za varen in udoben pametni dom so zagotovo varnostne naprave, ki so med seboj dobro povezane. O vsaki spremembi lastnika ves čas obveščajo na pametni telefon. Ta lahko nemudoma ukrepa in preko aplikacije preveri, ali je senzor morebiti zaznal sosedovo mačko ali pa je v pametni dom želel vstopiti nepridiprav.

Nadzor nad domom

 • Pametna svetila za pametni dom in domači vrt
 • Pametni dom lahko obogatite z raznovrstnimi svetili in v času, ko vas ni doma, tudi prelisičite morebitne vlomilce. Nič ni lepšega kot do očarljive svetlobe in romantične glasbe priti le z enim klikom na gumb. Sprehod skozi pametni domači vrt bo popestril vsak večer, osvetlitev na prelepih cvetlicah pa bo obogatila vaš pogled.
 • Zalivanje je lahko tudi užitek
 • Vzdrževanje vrta vas lahko zaposli tudi za polni delovni čas, zato bodo tisti z zasedenim življenjskim slogom pametnim napravam na vrtu še kako hvaležni. Ne manjka načinov, kako pametno tehnologijo uporabiti za pametni dom in vzdrževanje vrta. Skupna lastnost vsem pametnim namakalnim in škropilnim napravam je v tem, da se prilagajajo vremenu, pomagajo varčevati z vodo in delujejo takrat, ko je za to pravi čas.
 • Naprednejši brizgalni krmilniki nam z lokalnimi internetnimi vremenskimi viri preko aplikacije na pametnem telefonu določijo, kdaj zalivati vrt. Prav tako lahko določimo tudi, kakšno vrsto vegetacije je potrebno zaliti, s tem pa bo naš pametni dom in njena okolica enakomerneje negovana, bolj zdrava, hkrati pa bomo varčevali z vodo in prihranili nekaj denarja.
 • Vsak dober vrtnar v pametni dom prinese vremensko postajo
 • Vremensko napoved lahko dnevno spremljamo kjerkoli in kadarkoli, a natančne podatke zagotovo izvemo le s pomočjo vremenske postaje, ki si jo lahko namestite v svoj pametni dom. Informacije o temperaturi, tlaku, vlagi, onesnaženosti s hrupom in drugo so zelo dobrodošle za vse vrtnarje, saj z njihovo pomočjo ugotovijo, kaj in kdaj saditi ter kako najbolje poskrbeti za vso vegetacijo. Ob vremenski postaji za pametni dom lahko dodatno kupite še številne druge senzorje, ko so na primer merilnik dežja ali vetra.
 • Preprosta košnja trave z malim robotom
 • Čeprav se večina ljubiteljev domačih vrtov rajši sprehodi z navadno kosilnico, pa se vse pogosteje pojavljajo pametne kosilnice. S preprostim pritiskom na gumb na pametnem telefonu robotska kosilnica prične kositi, a bo delo opravljala učinkovito le ob redni košnji, saj v primeru previsoke trave in neravnega terena lahko nastopijo težave.
 • Bi imeli pametni senčnik?
 • Naši vrtički niso le cvetlični in zelenjavni, ampak mednje spadajo tudi kotički za sedenje in poležavanje. Le kdo si ne bi želel, da bi pametni dom imel tudi kotiček prijetne sence, v katerem bi si privoščili kozarec ohlajene pijače in poslušali romantično glasbo? Zavetje pred sončnimi žarki vam lahko nudi tudi pametni senčnik, ki ga že najdete na trgu pametnih naprav. Ta vam predvaja glasbo in osvetli mizo po sončnem zahodu, ker pa je pameten, se v primeru slabe vremenske napovedi samodejno zapre.
 • Topel bazen v vseh letnih časih
 • Ni večjega luksuza kot to, da se ob povratku iz službe osvežite v prijetnem bazenu, z ravno prav ogreto vodo. Pametni dom ima vgrajen sistem ogrevanja vode, konfiguriran s senzorjem temperature zraka, kar omogoča uporabo bazena v vseh letnih časih in delih dneva. Torej lahko poleti občutite prijetno ohladitev, medtem ko spomladi in jeseni prijetno toplo vodo.

Postanite vrtnar in poskrbite za domači vrt, le s klikom na gumb

Mnogi se dobro zavedamo, koliko dela je potrebnega, da vrt zasije v vsej svoji lepoti. Nekateri za svoj pametni dom in lepe vrtove najamejo celo delavce, ki poskrbijo za njihovo redno vzdrževanje. Dejstvo pa je, da se tehnologija vse bolj nagiba k temu, da si ljudje pomagamo sami, zato so nam danes na voljo številne pametne naprave, s katerimi zgolj z enim klikom na gumb lahko upravljamo vrt in okolico.

Poskrbite za domači vrt, le s klikom na gumb

Pametni vrt je zato pomemben element pametnega doma, saj lahko z njegovo pomočjo upravljamo tako naš pametni dom kot tudi dogajanje na vrtu. Pametne rešitve nam olajšajo številna opravila za naš domači vrt, s čimer prihranimo veliko časa, številne naše vsakodnevne skrbi pa hitro postanejo preteklost.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja