Zaščita proti vlomu s pametnim domom

Ste vedeli, da je vse več vlomov v dom zaradi tega, ker so trgovine, banke in pošte okrepile varovalne in nadzorne sisteme? Te so tudi zmanjšale gotovine in uvedle tihe alarmne naprave. Zaradi tega so hiše postale privlačnejša tarča vlomilcev.

Zaščita pametnega doma se prične s preprostimi mehanskimi ukrepi

Varovanje našega stanovanja ali hiše se prične s preprostimi mehanskimi ukrepi, s katerimi nepridipravom popolnoma preprečimo vstop ali jim to otežimo ter jih prisilimo, da bodo dvakrat razmislili, če se bodo zadeve lotili. Največ vlomov v pametni dom se namreč zgodi skozi vhodna, balkonska ali garažna vrata, pa tudi skozi vsa okna. Na najbolj ranljive dele torej namestimo dobro mehansko zaščito, ki onemogoča preprost in hiter vstop.

V pametni dom namestite ojačana in protivlomna vrata, opremljena z vsemi dodatki, od kakovostne ključavnice do zaščitnega okovja. Na morebitnih steklenih delih je pametno mehansko zavarovati okenska krila. Nikakor ne smemo pozabiti na vsa pritlična okna in balkonska vrata. Okolico doma lahko zavarujemo s preprostimi ukrepi, kot so varnostna ograja z nameščenimi pametnimi kamerami in senzorji gibanja. Zagotovo pa je še vedno zelo dobra rešitev za pametni dom pes čuvaj, ki bo prvi začutil človeka s sumljivimi nameni.

Vse naše mehanske ukrepe lahko povežemo z napravami avtomatizacije doma. Povezanost teh naprav vodi v kakovostnejšo kontrolo nad življenjem in varnim bivanjem. Ko na primer nekdo želi vdreti v pametni dom ali stanovanje skozi balkonska vrata, senzor zazna njegovo gibanje in preko pametnega telefona opozori lastnika, da ukrepa.

Varnost doma povečajte z alarmnimi sistemi in kamerami

Z avtomatizacijo doma bomo številne funkcije upravljali na popolnoma preprost način. Pametni dom ima naprave med seboj povezane in delujejo natanko tako kot tradicionalne. Da bi v pametnem domu izboljšali varnost, udobje in porabo, se upravljanje sistemov in naprav lahko izvaja samodejno ali oddaljeno. Pametni dom lahko enostavno upravljamo preko interneta v hiši in našim pametnim telefonom.

Podjetje Comfort-el ponuja in vgrajuje za pametni dom številne pametne rešitve zasnovane v skladu s standardi, najboljšimi varnostnimi praksami in predpisi. Varnost našega doma lahko povečamo z namestitvijo kamer in alarmnih sistemov. Ti so preprosto povezani z aplikacijo na mobilnem telefonu, ki nam stalno nudi vpogled v trenutno dogajanje v pametni hiši in njeni okolici. Tudi ko smo v službi ali na potovanju, trenutno dogajanje lahko spremljamo preko pametnega telefona in podatkov varnostnega sistema.

V primeru, da ugotovimo morebiten vdor v pametni dom, lahko nemudoma ukrepamo s spremembo scenarija v hiši (vklop televizije), pokličemo soseda ali varnostno službo. Ko nekdo pozvoni, lahko neposredno tudi preko pametnega telefona preverimo, kdo je pred vrati. Prav tako lahko preko hišne kamere nadzorujemo prihod otrok iz šole, poštne dostavljavce, gibanje hišnih ljubljenčkov, morebitne izlive vode in drugo.

Programirani scenariji prelisičijo vlomilce

Kljub temu da je pametni dom mehansko in tehnično dobro zaščiten, pa v njem nikoli nismo popolnoma varni. Kaznivo dejanje se pogosto zgodi, kadar nas ni doma. Ni neumno, da ob odhodu od doma načrtujemo takšne scenarije, da hiša ne bi bila videti prazna in zapuščena. S pomočjo pametnih stikal, tudi na daljinsko upravljanje, lahko v stanovanju preprosto pričaramo navidezno prisotnost ljudi, osvetlimo prostor, prižgemo glasbo. S pomočjo avtomatizacije doma tako prelisičimo morebitne vlomilce.

Senzorji gibanja samodejno sprožijo funkcije avtomatizacije doma

Zelo dobra rešitev za temne dele dneva so zagotovo senzorji gibanja. Ti se sprožijo vedno, ko zaznajo gibanje. Avtomatiziran sistem, ki ga ima pametni dom, na to reagira in sproži v naprej predpisan scenarij, na primer prižge TV ali luči. Seveda takšen scenarij lahko kadarkoli izklopimo, ko smo doma, in vklopimo, ko smo od doma.

Zavedati se moramo, da smo vsi potencialne žrtve vlomilcev. Če živimo v hiši ali pritličnem stanovanju, pa še toliko bolj. Pametni dom je za nas prostor, kjer smo varni in srečni, a je pred tem potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito. Vabimo vas, da za informacije o dodatni zaščiti pametnega doma pobrskajte na spletnih straneh izbranega ponudnika.

Prijava

Ste pripravljeni da začnemo?

Naši strokovnjaki za pametno hišo so se pripravljeni lotiti vašega projekta. Kliknite spodnji gumb in rezervirajte termin v razstavnem salonu.

Rezervirajte termin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja